באניצה זהו מאפה בולגרי פופולרי העשוי מבצק פילו ממולא בגבינת פטה, קשקבל ותרד אך ניתן למלאו גם בתוספות אחרות כגון: פטריות, דלעת, כרוב, בצל...
באניצה
זהו מאפה בולגרי פופולרי העשוי מבצק פילו ממולא בגבינת פטה, קשקבל ותרד אך ניתן למלאו גם בתוספות אחרות כגון: פטריות, דלעת, כרוב, בצל ועוד. כמו כן ניתן לאפות גם את הגרסה המתוקה של המאפה ולהכניס למילוי קינמון, תפוחים, אגוזי מלך ופירות יבשים.
לאחר הכנת השלבים הראשונים ניתן להכין את המאפה בשכבות בקערת פיירקס, או לגלגל את הבצק ולסדרו בצורת שבלול בתבנית עגולה.
באניצה נחשב לאוכל רחוב אהוד במטבח הבולגרי ועלותו אינה יקרה כלל.
מתכון לבאניצה:
מצרכים
16 גיליונות בצק פילו, מופשר
2 כוסות גבינת פטה
3 ביצים גדולות
1 כפית מלח
3/4 כוס חמאה (מומסת)
1 כוס חלב
1. מחממים תנור ל 350 מעלות, מורחים במברשת חמאה נמסה על קערת פיירקס.
2. מכניסים את המלח, גבינה חלב וביצים בקערה, מערבבים היטב.
3. מניחים דפים של בצק פילו בקערה ומברישים בחמאה מומסת, יוצקים את התערובת, ומניחים עוד דפים עליה, ומברישים בחמאה מומסת בין כל שכבה חדשה
4. אופים במשך 25-35 דקות או עד שהבצק מזהיב,
5. לאחר שהמאפה מוכן, כדאי לכסות אותו עם מגבת ולתת לו לשבת ולהתקרר לפני החיתוך. זה מאפשר את לאדים לרכך את דפי הפילו.
זהו מאפה בולגרי פופולרי העשוי מבצק פילו ממולא בגבינת פטה, קשקבל ותרד אך ניתן למלאו גם בתוספות אחרות כגון: פטריות, דלעת, כרוב, בצל ועוד. כמו כן ניתן לאפות גם את הגרסה המתוקה של המאפה ולהכניס למילוי קינמון, תפוחים, אגוזי מלך ופירות יבשים.
לאחר הכנת השלבים הראשונים ניתן להכין את המאפה בשכבות בקערת פיירקס, או לגלגל את הבצק ולסדרו בצורת שבלול בתבנית עגולה.
באניצה נחשב לאוכל רחוב אהוד במטבח הבולגרי ועלותו אינה יקרה כלל.
מתכון לבאניצה:
מצרכים
16 גיליונות בצק פילו, מופשר
2 כוסות גבינת פטה
3 ביצים גדולות
1 כפית מלח
3/4 כוס חמאה (מומסת)
1 כוס חלב
1. מחממים תנור ל 350 מעלות, מורחים במברשת חמאה נמסה על קערת פיירקס.
2. מכניסים את המלח, גבינה חלב וביצים בקערה, מערבבים היטב.
3. מניחים דפים של בצק פילו בקערה ומברישים בחמאה מומסת, יוצקים את התערובת, ומניחים עוד דפים עליה, ומברישים בחמאה מומסת בין כל שכבה חדשה
4. אופים במשך 25-35 דקות או עד שהבצק מזהיב,
5. לאחר שהמאפה מוכן, כדאי לכסות אותו עם מגבת ולתת לו לשבת ולהתקרר לפני החיתוך. זה מאפשר את לאדים לרכך את דפי הפילו.
תגובות