צילום אלעד גוטמן תרופת סבתא העתיקה ביותר לחיזוק מערכת החיסונית בחורף היא מרק במיוחד מרק עוף! מתכון למרק עוף וירקות עם סטלינה- פסטה...
צילום אלעד גוטמן |
מתכון למרק עוף וירקות עם סטלינה- פסטה בצורת כוכבים טעים, מנחם ומחסן לחורף בקלי קלות שגם הילדים וגם המבוגרים אוהבים.
מרכיבים:
חצי חבילת פסטה כוכבים
2 גזרים רחבים
2 קישואים \ זוקיני גדולים
1 גבעול סלרי קצוץ
200 גרם קוביות חזה עוף
2 גבעולי שמיר קצוץ
1 גמבה אדומה
1 כוס פרחי כרובית קטנים
1 בצל מגורר
כפית מלח
חצי כפית כורכום
כף שמן זית
הוראות ההכנה:
1. חותכים את הגזרים, הקישואים והפלפל לעיגולים, משולשים וריבועים.
2. בסיר עמוק מניחים כף שמן זית, כפית שמיר קצוץ , סלרי קצוץ דק , בצל מגורר וקוביות עוף.
3. מוסיפים את הירקות והמלח ומביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים כ- 25 דקות.
4. מוסיפים חצי חבילת פסטה כוכבים, מבשלים 6 דקות , מכבים ומכסים ל- 5 דקות נוספות.
בתאבון..!!
-
מרק עדשים כתומות
מרכיבים (מנות ל- 6 אנשים)
250 גרם תפו"א חתוך לקוביות גסות
100 גרם בצל סגול חתוך גס
150 גרם גזר חתוך גס
3 שיני שום
150 גרם עדשים כתומות
ליטר וחצי מים
מלח וכמון
מרכיבים (מנות ל- 6 אנשים)
250 גרם תפו"א חתוך לקוביות גסות
100 גרם בצל סגול חתוך גס
150 גרם גזר חתוך גס
3 שיני שום
150 גרם עדשים כתומות
ליטר וחצי מים
מלח וכמון
אופן הכנה
מתחילים עם טיגון קל של הבצל לאחר 4 דקות מוסיפים את תפו"א השום והגזר ל3 דקות נוספות
מוסיפים את המים והעדשים ומבשלים חצי שעה
מתבלים במלח וכמון (בכמה שלבים)
וטוחנים בתאבון..!!
מתחילים עם טיגון קל של הבצל לאחר 4 דקות מוסיפים את תפו"א השום והגזר ל3 דקות נוספות
מוסיפים את המים והעדשים ומבשלים חצי שעה
מתבלים במלח וכמון (בכמה שלבים)
וטוחנים בתאבון..!!
מתכון מרק עגבניות
מרכיבים ( מנות ל- 6 אנשים):
50 גרם בצל סגול
2 עגבניות טריות בשלות חתוכות לקוביות גסות
קופסת שימורים אחת עגבניות תמר מרוסקות (500 גרם)
מלח ,פלפל שאטה
חצי כוס אורז
חצי ליטר מים
3 שיני שום
כפית סוכר
אופן הכנה:
מתחילים בטיגון עדין של קוביות העגבניות והבצל והשום
לאחר 7 דקות בערך מוסיפים את שאר המרכיבים למעט האורז
מבשלים 25 דקות ,טוחנים ברמבו בפולסים מוסיפים את האורז ומבשלים עוד 15 דקות
מתקנים תיבול (במלח בלבד ) ומכבים את האש .
בתאבון!!!
50 גרם בצל סגול
2 עגבניות טריות בשלות חתוכות לקוביות גסות
קופסת שימורים אחת עגבניות תמר מרוסקות (500 גרם)
מלח ,פלפל שאטה
חצי כוס אורז
חצי ליטר מים
3 שיני שום
כפית סוכר
אופן הכנה:
מתחילים בטיגון עדין של קוביות העגבניות והבצל והשום
לאחר 7 דקות בערך מוסיפים את שאר המרכיבים למעט האורז
מבשלים 25 דקות ,טוחנים ברמבו בפולסים מוסיפים את האורז ומבשלים עוד 15 דקות
מתקנים תיבול (במלח בלבד ) ומכבים את האש .
בתאבון!!!
תגובות